torstai 25. huhtikuuta 2013

Köyhiä ei kiinnosta PERINNEVERO!

Pyrin kertomaan asioita, minkä takia kirkosta pitäisi erota, tai jättää se niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Välillä kerron myös miksi minä erosin kirkosta aikanaan.

Miksi tapauskovaisten pitäisi erota kirkosta? Noh, moni teistä tapauskovaisista on töissäkäyviä, perheellisiä. Tapauskovaisilla tarkoitan ihmisiä, jotka kuuluvat johonkin uskontokuntaan, esim ev.lut. kirkkoon, mutta eivät varsinaisesti vietä uskovaisen elämää, ei edes raamattua ole avattu sitten pakollisten ala-asteen oppituntien saati sitten rukoiltua, siis silleen ihan jumalaa rukoillen.

Miksi kirkko suvaitsee jäsenet, jotka eivät käy kirkossa, eli tapauskovaiset? Eikö uskovaisten pitäisi paimentaa laumaansa? Ymmärtääkseni esimerkiksi kristinuskontoon kuuluu rukoilu, kirkossa käynti sunnuntaisin ja syntien tunnustaminen? Kaikki tämä on tietenkin koska => RAHA!

Kirkko on kätevä instanssi, joka työllistää aika paljon ihmisiä varsin hyvällä palkalla. Vai oletteko joskus nähneet köyhän papin? Helpommin köyhä syntinen pääsee taivaaseen kuin rikas uskovainen, sanotaan raamatussa. Tämähän on vain ovela tapa kertoa että ==> ANNA RAHASI KIRKOLLE!

Mistä tämä kaikki raha tulee? No, osahan tulee lahjoituksina, kun kolikko kassaan kilahtaa, sielu taivaiseen vilahtaa (vanha raamatun sananlasku). Lahjoittaa toki aina saa, mutta minusta mielummin vaikka lastensairaaloille! Suurin tulo on kuitenkin tapauskovaiset, jotka tekevät asiat niinkuin tekevät koska ==> PERINNE!

PERINNEVERO!

Lapset kastetaan perinteiden vuoksi, ei sen takia että lapselle halutaan oikeasti jumalan siunaus. Noh, tästä seuraa se, että lapsesta tulee automaattisesti kirkon jäsen, ja täten osallistuu pakollisille uskonnontunneille. Mutta jos lapsi kulkee perinteisen ruljanssin läpi, niin tulee taas yksi ajattelematon instanssin tukija, joka ei edes käytä sen palveluja. Verojen kansalaisia hyödyntävien käytön taas voi selvittää aika helposti, joskus jopa uutisista. Paskojakin käyttöjä niillekin toki löytyy, mutta se on taas aivan eri aihe. Näin kätevästi on toimineet monet uskonnot jo vuosisatoja. Moniko yritys joka tarjoaa vain muutamaa palvelua, kastaminen, naittaminen ja hautaaminen, voisi pysyä pystyssä niin kauan?

Kirkko puree tässä sellaisiin ihmisten pakollisiin asioihin, jotka kaikki käyvät läpi; syntymä, elämä, kuolema. Eli me kaikki olemme ihmisiä, jotka kyseisiä palveluja tarvitsevat ja kirkko ottaa niistä oman, aika huiman siivunsa jos verrataan siihen, että ne tehtäisiin ilman uskonnollisia riittejä. Kaikki me tarvitsemme nimen ja hautauksen, mutta nämä voi suorittaa esimerkiksi kodissa hyvin ja omanlaistensa tapojen kanssa. Kirkolle muuten menevällä rahalla voisi järjestää vaikka suuret juhlat läheisten ja ystävien kanssa.

Minun mielestäni kirkko on automatisoitu, rahastava ja kansaa riistävä hyvin voideltu oravanpyörä. Uskonnot on joskus olleet tärkeitä ja uskomattoman tärkeitä, kun ei ole ymmärretty asioita, niin on ollut joku jonka turvaan kääntyä ja "ymmärrystä" hakea. Asia, joka minua suunnattomasti jurppii, on se, että uskovat ihmiset alkoivat kirkon käydessä turhaksi, ja tarpeettomaksi häiritä kehityksen kulkua uhkailemalla ja häiritsemällä tiedemiehiä. Ilman pimeää keskiaikaa, meillä ei enää välttämättä olisi tauteja ja sairauksia. Minun mielestäni olisi hienoa joutua käymään lääkärillä ainoastaan tapaturman takia. Ruokkimalla PERINNEVEROLLA uskontoja tarpeettomasti, te jarrutatte vapaa-ajattelua, joka ruokkii ihmisen mielenkiintoa ja tieteiden kehitystä.

Miksi tämä ei sitten ihmisiä kiinnosta? No koska tietenkin, RAHA! Kaupassa kyllä kauhistellaan kun maksetaan ruoasta törkeää ylihintaa siihen nähden, mitä se voisi olla. Mutta hienosti on uskonnot asian huomanneet, että otetaan raha veroilla. Otetaan esimerkiksi n. 2000 € bruttona kuukaudessa tienaava, joka maksaa vuodessa n. 350 € kirkollisveroa. Monikaan ei varmaan kauhistele palkkakuitissa olevaa reilua kymppiä, joka sieltä katoaa. Kuitenkin kauhistellaan kunnallisveroa yms, jotka vievät leijonan osan tilistä. Moni ei varmaankaan mieti, että kirkollisveron maksajia on tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia per kunta. Näistä pienistä murusista kuitenkin muodostuu uskonnolle jumalattoman iso kakku!

Verratkaapa äskeistä asiaa, vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Moni varmaan lahjoittaa esimerkiksi syöpäkeräykseen, tai lastensairaaloille mielellään muutaman euron, hyvän aatteen takia. Miksei verotuksessa voisi olla oma osionsa verolle, jota kerätään juuri kyseisiin, ihmiskuntaa hyödyttäviin keräyksiin? Vero voisi olla samalla lailla vapaaehtoinen maksettava, kuten kirkollisverokin. Pienistä roposista syntyy suuri summa, kuten puroista joki. Minä ainakin annan vähäisistä rahoistani ennemmin hyväntekeväisyyteen, kuin palvelulle jota en käytä, enkä tarvi. Miettikää jos sairaaloille lahjoitettaisiin niin paljon rahaa, että ne voisivat ostaa kaikki tarvitsemansa laitteet, tarvikkeet ja henkilökunnan? Laitevalmistajat saisivat samalla lisää rahaa uusien laitteiden hankintaan. Niillä voidaan pelastaa ihmishenkiä, ja parantaa elämänlaatua! Ehkä ei tarvisi puhua enää eutanasiasta? Ihmisten ei tarvisi enää tarpeettomasti kärsiä.

Kehityksellä on yksi paha tapa, sen sivussa saattaa syntyä myös jotain hyödyllistä, jota voidaan käyttää moneen muuhun hyvään käyttöön. Fyysikoiden keksimää laseria käytetään esimerkiksi lääketieteellisiin leikkauksiin. Kyseisillä tutkijoilla tuskin on ollut hajuakaan, että sitä voisi siihen käyttää, mutta onneksi tieteet tekevät yhteistyötä yli rajojen ja rahojen.

Tiivistettyn: uskonnot ovat jo jääneet tarpeettomiksi, ihminen pärjää itsenäisestikin. Tietenkin poislukien ihmiset, jotka ovat yksinäisiä, henkiseltä kantiltaan vajaavaisia tarvitsevat kirkkoa. Uskonnot toimivat niin kauan kuin PERINNEVERO sen sallii jatkuvan. Ranskassa uskovaiset ovat pärjänneet ilman tätä veroa jo vuodesta 1905. Siellä ei esimerkiksi papin aamenella ole mitään virallista merkitystä, ja uskonnollisistakin hautajaisista suurimman osan hoitaa joku muu kuin pappi.

Perinneverosta pitäisi päästä eroon. Perinteet ovat tietenkin hieno asia olemassaan, mutta minusta meidän pitäisi keskittyä perinteisiin jotka eivät maksa mitään, kuten:  LÄHEISET, PERHE, YSTÄVÄT, LUONTO?

Valitse vapaa-ajattelu, ja näe mihin ihmiskunta parhaimmillaan pystyy!

Eero Toljamo
ateisti ja vapaa-ajattelija
Rovaniemen vapaa-ajattelijoiden jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti